Velkommen til Grønn kongress, 21. juni 2024, fra kl. 09.30!
Arrangementet gir deg høydepunktene fra EULAR 2024 i en klimavennlig ramme.
For femte gang blir det Grønn kongress for revmatologi.
Arrangementet er gratis, og vi har reservert plass til 130 gode kolleger på Deichman i Bjørvika. Nå er det fullt i Bjørvika, men vi håper så mange som mulig vil melde seg på digitalt, slik at alle kan få oppleve høydepunktene fra EULAR 2024.
Årets engasjerende miljøforedrag, Mat, klima og bærekraft, holdes av Bob van Oort (cicero.oslo.no), seniorforsker ved CICERO.
Tanken bak Grønn kongress er at vi vil bidra til et mer miljøvennlig samfunn, blant annet gjennom å videreformidle viktig kunnskap fra internasjonale konferanser lokalt. På den måten kan vi redusere reisevirksomheten. Det lokale arrangementet skal gjennomføres med minimalt klimaavtrykk.
Deichman er sentralt plassert, og vi anbefaler at alle deltakere benytter kollektiv transport hvis de ikke sykler eller går til arrangementet.
Grønn kongress gir oss mulighet til å sette miljø og klima på agendaen for det revmatologiske fagmiljøet i hele landet. Les mer om vår miljøpolicy (PDF) Grønn kongress blir miljøsertifisert gjennom stiftelsen FEE Norway. Les mer om stiftelsen (fee.no)
Årets miljøutfordringer
Bli med på miljøutfordringene, og du kan vinne fine premier!
Del bilder fra din innsats på Facebook eller Instagram og bruk taggen #grønnkongress24. Hvis du publiserer en vegetarmiddagsoppskrift må du også bruke taggen #grønnmatDS.
I følge Enova kommer de største utslippene vi har som privatpersoner fra transport, og skal vi nå klimamålene, må dette endres.
Klimavennlig jobb- og fritidstransport
Miljøutfordring – forbruk
Hver dag kastes mer enn 350 tonn klær. Det å produsere en dongeribukse slipper ut 33,4 kg CO2.
Kjøp mindre, kjøp brukt, reparer klær og dingser
Miljøutfordring – natur
Plast og andre lite nedbrytbare materialer kan bli værende i miljøet i hundrevis av år og skade dyr og mennesker.
Del bilder av ren natur
Ta vare på insektsvennlige planter
Miljøutfordring – bevissthet
Mange tror at det du gjør for klimaet ikke har mye å si, men en dråpe i havet lager ringer. Snakk med familie og venner. Meld deg gjerne inn i en miljøvernorganisasjon, og bli med på deres aktiviteter.
Vi ønsker å bidra til økt miljøbevissthet, og har laget noen helt konkrete utfordringer til deg som er deltaker. I 2023 tok 70 % av dem som var påmeldt en eller flere utfordringer, klarer vi det samme i år? #grønnkongress
Klinikk for revmatologi, poliklinikk og forskning Diakonhjemmet sykehus, Seksjon for revmatologi på Rikshospitalet, OUS, og REMEDY forskningssenter arrangerer Grønn Kongress.
Partnerne i REMEDY er Diakonhjemmet sykehus. Oslo universitetssykehus, MAGIC Evidence Ecosystem Foundation, Norsk revmatikerforbund og Universitetet i Oslo.
Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er klimaendringer den største helsefaren menneskeheten står overfor. Vitenskapen er klar på at menneskelig skade på natur og klima forårsaker sykdom, skader og død. For å unngå katastrofale helsepåvirkninger og forhindre millioner av klimarelaterte dødsfall, må det gjøres store, umiddelbare reduksjoner i klimagassutslippene. Dessverre viser den siste rapporten fra FNs klimaorganisasjon at vi ikke er på rett kurs for å sikre en levelig fremtid. Utslippene er rekordhøye og øker fortsatt.
Grønn kongress revmatologi er et av våre bidrag til å senke utslippene. Alle monner drar, og vi håper på å inspirere til at flere arrangerer grønne møteplasser.
Miljøfilmen 2021
I forbindelse med Grønn kongress 2021 lagde vi en film dere kan se her: