Tilgjengelighetserklæring
Diakonhjemmet sykehus er et privat, ideelt lokalsykehus og er ikke omfattet av kravene til universell utforming (UU) på lik linje med offentlige helseforetak. Siden sykehusets nettsider bygger på Felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten (FNSP), som brukes av offentlige helseforetak i regionen, jobber vi mot at vårt nettsted skal være i samsvar med kravene til universell utforming på lik linje med offentlige helseforetak. Da private foretak ikke kan logge inn på uustatus.no har vi vår tilgjengelighetserklæring her.
Navn på nettstedet: diakonhjemmetsykehus.no
Denne erklæringen gjelder nettstedet: https://www.diakonhjemmetsykehus.no
Ansvarlig for nettstedet: Diakonhjemmet sykehus, organisasjonsnummer 982 791 952
Samsvar med/brudd på krav: Nettstedet er delvis i samsvar med kravene til universell utforming av IKT.
Hva betyr bruddene for brukerne?
Bruddene som er registrert i denne erklæringen får spesielt konsekvenser for brukere som har følgende forutsetninger:
- Bruk uten syn
- Bruk uten hørsel
- Bruk med nedsatt hørsel
Meld gjerne fra om brudd på kravene
Vi ønsker tilbakemelding fra brukerne.
- Har du oppdaget feil og mangler knyttet til universell utforming av nettstedet?
- Trenger du alternativ til innhold som ikke er universelt utformet?
- Har du innspill til forbedringer av nettstedet?
Da kan du kontakte oss på e-post: kommunikasjon@diakonsyk.no
Klage
Diskrimineringsnemnda behandler klager om brudd på regelverket. Du finner informasjon om hvordan du klager på nettstedet til Diskrimineringsnemnda. Du kan også klage på manglende eller sent svar på tilbakemeldinger du har sendt til oss.
Status for innhold som ikke er universelt utformet
Vi har innhold på nettstedet som ikke er universelt utformet, og arbeider kontinuerlig med å utbedre dette. Diakonhjemmet sykehus forholder seg til tilgjengelighet på diakonhjemmetsykehus.no slik:
Innholdet skal være mulig å oppfatte
Informasjon skal være presentert på en måte brukeren kan oppfatte. Det vil si at informasjon ikke bare skal kunne oppfattes med én enkelt sans. For å se grafikk trenger du for eksempel en skjerm og synssansen. Derfor skal bilder ha en alternativ tekst. Tekst kan også bli presentert på mange ulike måter, blant annet som punktskrift, syntetisk tale, på skjerm, tolkes som tegnspråk eller som symbol.
Det skal ikke være komponenter med bare lyd, bilde eller video. Lydinnspillinger skal ha tilhørende beskrivelse, bilder skal ha alternativ tekst, og videoer skal være tekstet. Vi ber om forståelse for at det vil ta noe tid å gjennomføre dette for en del eldre innhold. Vi gjennomfører at alt nytt innhold holder disse kravene.
Nettstedet skal være forståelig
Målet med nettsteder er at brukerne skal forstå hvordan sidene skal brukes og informasjonen de får. Det handler om at nettstedet er forutsigbart, har et enkelt språk og god hjelpefunksjonalitet.