Tilbud og goder

Vi ønsker at sykehuset skal være mer enn en arbeidsplass, og ønsker å ta vare på deg som ansatt, både faglig og sosialt.

Som nyansatt hos oss får du:

  • Tildelt en kompetanseplan med et strukturert program for alle yrkeskategorier.
  • Lokal opplæring i sin egen enhet/avdeling.
  • Invitasjon til velkomstmøte med administrerende direktør og kommunikasjonssjef med innblikk i strategi, verdier, kultur og historie.
  • Introduksjonskurs for nyansatte leger med en innføring i sykehusets fem klinikker, stab, kurveføring og opplæring i AHLR eller HHLR.
  • Introduksjonskurs for LIS 1. Innføring i tilganger, datasikkerhet, Diagora, Outlook, EK, Synergi, DIPS, PACS, TRIS, smittevern, Kompetanseportalen, brannvern, PLO, sykehusapotek, medisinsk koding og grunnkurs i AHLR.
  • Felles opplæring for ferievikarlegene i AHLR.

 

I tillegg er følgende noe av det du kan benytte deg av som ansatt.

Apotek

På sykehusområdet på Steinerud er det apotek i underetasjen, åpent for både pasienter og ansatte.

Se apotekets åpningstider og mer informasjon

 

Barnehager

Borgenveien og Steinerud barnehager gir prioritet til ansatte og studenter på Diakonhjemmet, men tar også inn barn fra nærmiljøet.

Barnehagene er sentralt beliggende mellom Vinderen og Majorstuen i rolige omgivelser med mange turmuligheter på Diakonhjemmets store område.

Les mer om barnehagetilbudet

 

Boliger

Diakonhjemmet eiendomsavdeling har rundt 180 boliger i forskjellige størrelser. De fleste enhetene befinner seg i grønne, rolige omgivelser i nærheten av Majorstuen i Oslo. Ansatte ved Diakonhjemmet blir prioritert til disse boligene.

Les mer om å leie bolig

 

Databriller

Ansatte på sykehuset får tilbud om å dekke utgiftene til synsundersøkelse og databriller hos Synsam. Dette gjelder dersom den ansatte vurderes å ha synsutfordringer i sammenheng med arbeid ved dataskjerm (jfr. Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning § 14-4.).

 

Fritidstilbud

Sykehuset legger vekt på aktivitet og mosjon, og ser dette som et viktig bidrag til trivsel på arbeidsplassen. Et eksempel er Holmekollstafetten, der sykehuset stiller med flere lag hvert år. Andre tiltak er:

  • Gjennom tiltaket DiaFrisk legges det til rette for ulike typer aktiviteter som kombinerer fysisk aktivitet og et sosialt miljø i et eget treningssenter for Diakonhjemmets ansatte.
  • Sykehuset har bedriftsavtale med treningssentrene Sats, Myrens Torshov og Friskis & Svettis.
  • Som ansatt har du mulighet til å bruke Solstua til teambuilding, kurs og aktiviteter både på og utenfor sykehuset.

Husk å ta med deg ID-kort som bevis på at du er ansatt ved bruk av bedriftsavtale.

Les mer om DiaFrisk

Les mer om bedriftsavtalene

Les mer om Solstua

 

Kantine

Sykehuset drifter kantinene på Steinerud (Diakonveien) og Vinderen (Forskningsveien). Kantinene serverer et utvalg av varmretter, supper, ferske påsmurte baguetter og rundstykker, søtbakst og har en stor og variert salatbar – noe for enhver. Det er også kjøleskap med diverse drikke og yoghurt, og isdisk på sommeren. Kantinen på Huseby driftes av bydelen, og har et godt utvalg varm mat, påsmurt og salatbar.  

 

Kiosk

På sykehusområdet på Steinerud er det kiosk i første etasje, med utsalg av magasiner og aviser, enkel mat og drikke, blomster, kort og kioskvarer.

Se kioskens åpningstider og mer informasjon

 

Kor

Er du glad i å synge? Da kan vi glede deg med at sykhuset har prosjektkor i forbindelse med ulike arrangementer. Alle ansatte er velkomne til å delta, uavhengig av sangerfaring. Det er en flott måte å møtes som kolleger utenom arbeid, og det er en fin mulighet til å bli kjent med kolleger på tvers av sykehuset.

 

Kurs

Sårkurs

Tema: Bakgrunn og diagnose, såralgoritme, kort presentasjon av de mest forekommende sårtypene, sårhelingsprosessen, sårvurderingsvektøyet TIMES, biofilm/hypergranulasjon, debridering, rensemetoder/produkter, bandasjemateriell og kompresjon.

Målgruppe: Nyansatte leger og sykepleiere, helsepersonell som jobber med sår og sårkontakter i sårfaggruppen.

Les mer om sårsykepleier Eva Kronholm Heiberg

Infusjonsteknikk og væsketerapi

Tema: Infusjonsvæsker, tilsetning til infusjonsvæsker, parenteral ernæring, innleggelse av venekanyle, teori og praktisk trening, pretransfusjonsprøver, blodprodukter og retningslinjer ved blodbestilling, transfusjonsreaksjoner, administrasjon av væske iv i SVK og midline, observasjoner av pasient og kateter, verdt å vite om væskebalansen og observasjoner relatert til pasienters væske- og elektrolyttbalanse.

Målgruppe: Sykepleiere.

Merittering: Kursgodkjenning fra Norske Sykepleierforbund (NSF) med totalt 17 timer. Det kan brukes i henhold til kurstimekravet i NSFs godkjenningsordningen klinisk spesialist i sykepleier/spesialsykepleier. 


Brannvern ved bruk av VR-briller

Tema: Praktisk bruk av brannslukningsapparater ved bruk av VR-briller.

Målgruppe: Obligatorisk for alle ansatte.

Les hva Sykepleien.no skrevet om kurset (sykepleien.no)

Kommunikasjonskurs

Les om sykehusets kommunikasjonskurs basert på "Fire gode vaner"

 

Prestetjeneste

Diakonhjemmet sykehus har tre prester og en diakon. I tillegg til funksjonene de har i møte med pasienter og pårørende, kan de også kontaktes med tanke på sjelesorg eller individuelle samtaler. Prestene har taushetsplikt, og man kan ta opp både private og arbeidsrelaterte forhold. Det er gudstjeneste i Sykehuskirken hver søndag, nattverdgudstjeneste hver tirsdag formiddag og ukentlige forbønnssamlinger.​

Les mer om preste- og diakontjenesten

Sist oppdatert 22.04.2024