– For deg som har artrose

Artrosekurs

Siden det foreløpig ikke finnes en kur mot artrose, er det viktig å lære seg å leve så godt som mulig med sykdommen. Internasjonale behandlingsanbefalinger innebærer at førstelinjebehandlingen skal være at alle pasienter tilbys opplæring, får tilpasset trening, driver generell fysisk aktivitet og reduserer vekten ved behov. Å skaffe seg kunnskap om artrosesykdommen og hva du selv kan gjøre for å redusere smerter og andre symptomer er essensielt. Regelmessig trening, gjerne veiledet av fysioterapeut, er sterkt anbefalt. Filmene i denne saken rettleder deg til å følge anbefalingene.

Personer som trener i gruppe
Foto: Nicolas Tourrenc/Diakonhjemmet Sykehus

​​

​​Film​​​er

Se tre filmer som handler om hva artrose er, hva som er anbefalt behandling samt råd og informasjon om trening som behandling.

Målet med filmene er å gi deg økt kunnskap om sykdommen din og å forberede deg på treningsbehandlingen, slik at du kan få mer ut av treningen og at du får en god forståelse av at det er trygt å trene når du har artrose.


Del 1 – Hva er artrose?

I denne filmen forklarer vi hva artrose er, hvilke risikofaktorer som gjør at artrose kan oppstå og om typiske symptomer ved kne- og hofteartrose.

 

 

Del 2 – Behandling

Denne filmen handler om hva som er de anbefalte behandlingsalternativene ved kne- og hofteartrose

 

 

Del 3 – Trening

I denne filmen utdyper vi informasjonen om trening, som er den viktigste og mest effektive behandlingen vi har mot smerter og andre symptomer fra artrose.​

 

Sist oppdatert 20.07.2023