Operasjons- og anestesiavdelingen

Vi gir bedøvelse (anestesi) til pasienter som trenger det i forbindelse med operasjoner, behandlinger eller undersøkelser. Vi leverer tjenester til hele sykehuset, men avdelingens aktivitet er i hovedsak sentrert rundt operasjonsavdelingen, postoperativ og intensiv. Vi er en del av akutt-teamet på sykehuset.

Første møte er ofte på poliklinikken med anestesilege eller anestesisykepleier. Vi passer på at pasienten sover godt og /eller er tilstrekkelig smertelindret hvis pasienten skal være våken. Mange operasjoner gjøres helt eller delvis i regionalanestesi, dvs at bare den delen av kroppen som skal opereres blir bedøvet. Alle anestesileger er spesialister i anestesi og alle sykepleiere er videreutdannet i anestesisykepleie.

På operasjonsenheten behandles pasienter fra hele landet for planlagte operasjoner innen ortopedi. Hos oss kan du få satt inn leddproteser i hofter, knær, skuldre, albuer, håndledd, ankel, fingre og tær. I tillegg utføres vi blant annet en rekke ulike arthrodeser og artroskopiske inngrepstyper.

I tillegg har vi generell kirurgi og et godt tilbud innen gastrokirurgi. Dette gjelder kreftkirurgi på tykktarm, galle og brokk. Vi vil fremheve at vi også utfører avansert proktologi.

Sterilsentralen ligger under operasjonsenheten og yter service av høy kvalitet til hele sykehuset. Her steriliseres alt gods og utstyr som brukes på Diakonhjemmet Sykehus.

Kontakt

Sentralbord

Postadresse

Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo

Slik finner du fram

OppmøtestedEt par personer som går utenfor en bygning

Diakonveien 12 – somatikk, alderspsykiatri og administrasjon

Diakonveien 12, 0370 Oslo

Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo

​På Steinerud finner du somatiske avdelinger (fysisk helse), alderspsykiatrisk avdeling, poliklinikker, akuttmottak, medisinske serviceavdelinger, apotek og administrasjon.

​T-bane

  • Linje 1 til Frøen eller Steinerud stasjon
  • Linje 2 eller 3 til Borgen stasjon

Buss

  • Linje 46 til Frøensalleen
  • Linjene 28 eller 45 til Volvat

Bil

Ta av fra Sørkedalsveien i rundkjøringen ved Volvat Medisinske Senter og Skeidar, og kjør inn Diakonveien. 

  • Hovedinngangen, Diakonveien 12: det er parkeringsplasser etter 500 meter rett frem.
  • Inngang Reidar Kobros vei (poliklinikker, blodprøvetaking og apotek): kjør til venstre i Borgenveien rett etter Volvat Medisinske Senter. Deretter kjører du stikkveien til høyre for å komme inn på gjesteparkeringsplassen nedenfor inngangen til poliklinikkene (ny innkjørsel til parkeringsplassen fra 26.09.22)

Du kan slippe av og plukke opp passasjerer rett vest for sykehusets hovedinngang og ved poliklinikkinngangen. I begge tilfeller kjører du inn Reidar Kobros vei.

 

Parkering sykkel

Det er i overkant av 300 sykkelparkeringsplasser på ​Steinerud.

Parkering bil​

Parkering ute (P1 og P5)

Mandag-lørdag kl. 9-15: kr. 50,- per time
Søndag + røde dager: gratis parkering
Julaften, påskeaften og nyttårsaften kl. 9-15: kr. 50,- per time

Parkering inne (parkeringshuset P4)

Hele døgnet, alle dager: kr 40,- per time, maks 200,- per døgn.

 

HC-parkering

Besøkende med gyldig parkeringskort for forflytningshemmede kan parkere gratis på oppmerkede HC-plasser i Diakonveien og Reidar Kobros vei.

Dersom man benytter Easypark påløper det servicetillegg.

 


Fakturering

Besøkende som fakturerer for sine tjenester til Diakonhjemmet, må parkere på avgiftsparkeringen og eventuelt ta parkeringsavgiften med på fakturaen.​​ 

Det er billettløs parkering på gjesteparkeringsplassene på Steinerud. Bilens kjennemerke registreres når du kjører inn i parkeringsanlegget. Parkeringstiden starter automatisk.​​


Før du forlater parkeringsanlegget har du følgende betalingsalternativer:

  1. Ved avreise: Benytt betalingsautomat ved parkering
  2. Easypark appen med automatisk trekk på kortet
  3. Via parcnordic.no innen 72 timer
  4. Faktura i posten for parkert tid. Administrasjonsgebyr påløper

Oversiktskart over parkering på Steinerud

Eventuell klage på kontrollavgift​ sendes til Park Nordic