diakonhjemmet sykehus

Frivilligheten

Diakonhjemmet sykehus har lenge benyttet frivillige som et supplement til de oppgavene som profesjonelle ansatte utfører.

Sykehusets frivillige er lette å få øye på med sine mørkeblå topper.

Sykeh​​u​sverter 

Som frivillig kan du bli sykehusvert. Sykehusvertene har ulike oppgaver. De har tilhold rett ved resepsjonen i hovedinngangen og i poliklinikkområdet. Der møter de pasienter og pårørende når de ankommer sykehuset på Steinerud. En av oppgavene deres er å hjelpe de som har behov for det til å finne fram til rette avdeling. 

Bli frivillig sykehusvert​

Våk​​​e- og nærvær​​stjeneste

Frivillige kan også bidra i sykehusets Våke- og nærværstjeneste, som er etter modell fra dansk Røde kors sin våketjeneste. Den er en kombinasjon av frivillige som tar enkeltoppdrag og frivillige som er på sykehuset noen timer til en fast avtalt tid, for eksempel hver 14. dag.

Typiske oppgaver for denne tjenesten kan være å være hos en urolig pasient, å våke hos døende som ikke har pårørende eller avlaste pårørende som våker, gå en tur med pasienter (for eksempel ved urolige, vandrende demente) og bistå ved måltider.

Hvis du tenker at dette er noe for deg, meld deg som frivillig her: Bli frivillig i Våke- og nærværstjenesten​

​Hvordan​​ frivillige arbeider på Diakonhjemmet

Pensjonistforbundet og Helsedirektoratet har laget en kortfilm om hvordan Diakonhjemmet Sykehus organiserer frivillighetsarbeidet. Se hvordan helsepersonell får avlastning og flere hender til sine mest sårbare, med hjelp av Nyby-appen​.

 

Sist oppdatert 14.08.2023