Utfordrer HSØ og landets sykehus

Diakonhjemmet sykehus og Oslo universitetssykehus har tatt initiativet til en konkurranse sykehusene imellom om hvem som bidrar mest til årets TV-aksjon til Leger Uten Grenser.

Publisert 27.09.2022
Sist oppdatert 25.03.2024
Sykehusdirektørene poserer som boksere

Hvilket sykehus vinner kampen om å samle inn mest til Leger Uten Grenser? Direktørene Bjørn Atle Bjørnbeth på Oslo universitetssykehus og Anders Mohn Frafjord på Diakonhjemmet sykehus utfordrer hverandre og andre sykehus til å samle inn mest til årets TV-aksjon.

Det blir en Davids kamp mot Goliat. Diakonhjemmet sykehus har omkring 1700 ansatte mot Oslo Universitetssykehus med 24 000 ansatte. 
Gruppebilde av ansatte ved Diakonhjemmet sykehus

Ansatte på Diakonhjemmet sykehus bidrar gjerne i årets TV-aksjon for Leger Uten Grenser.

​- Ulik størrelse på sykehusene, ja. Men engasjementet for global helse og for Leger Uten Grenser er det samme. Vi utfordrer våre ansatte til å være bøssebærere på TV-aksjonsdagen 23. oktober. I tillegg utfordres de til å bidra i og spre de to sykehusenes digitale innsamlingsbøsser, sier direktørene Anders Mohn Frafjord og Bjørn Atle Bjørnbeth. De to sykehusene har etablert hver sin digitale bøsse til TV-aksjonen på spleis.no. 

Erlend Grønningen og Mali Ebrahimi med bøsser fra årets TV-aksjon

Erlend Grønningen er seksjonsleder og overlege ved OUS og president i Leger Uten Grenser i Norge. Mali Ebrahimi er jordmor ved OUS og erfaren feltarbeider for Leger Uten Grenser. Foto: Oslo Universitetssykehus

Utfordrer and​​re ​​​sykehus
- Vi utfordrer nå både Helse Sør-Øst RHF og andre sykehus til å kaste seg inn i kampen om å bli landets mest engasjerte sykehus: - Gjør som oss. Etabler digitale innsamlingsbøsser og delta i sykehuskampen!

Du kan følge kampen på spleis.no/sykehuskampen​

Slik ka​n du​​​ bidra

Vil du registrere deg som bøssebærer på verdens største dugnad 23. oktober?
Gå inn på blimed.no

Vil du støtte årets TV-aksjon gjennom Diakonhjemmet sykehus?
Gå inn på spleis.no/diakonhjemmetsykehus​

Takk for alt engasjement, uansett om du er ansatt, pasient, pårørende, samarbeidspartner eller heiagjeng! 

Takkn​​emlig f​or engasjementet

- Sykehuskampen for årets TV-aksjon er en vitaminsprøyte for oss i Leger Uten Grenser. Vi er så takknemlige for at sykehusene aktivt vil bidra. Vårt mål om å redde liv er tydelig noe alle sykehusansatte kan identifisere seg med, sier generalsekretær Lindis Hurum i Leger Uten Grenser.

Anders Frafjord og Lindis Hurum utenfor Diakonhjemmet sykehus

-Takk til alle sykehusansatte som engasjerer seg i årets TV-aksjon, sier generalsekretær Lindis Hurum. Her med direktør Anders Mohn Frafjord på Diakonhjemmet sykehus – ett av sykehusene som har tatt initiativet til den digitale «sykehuskampen» om å bli landets mest engasjerte sykehus.

​Hva går pe​​ngene til i år?

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grensers arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner til mennesker som trenger det mest: 
Sammen skal vi bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. Vi skal gi vaksiner, tilgang til livreddende medisiner og helsehjelp. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer. ​