Jan Frich blir ny sykehusdirektør på Diakonhjemmet

Jan Frich (52) er ansatt som ny administrerende direktør på Diakonhjemmet sykehus. Han kommer fra stillingen som områdedirektør i Folkehelseinstituttet.

Publisert 30.03.2023
Sist oppdatert 11.04.2023
Portrettfoto av Jan Frich
Jan Frich tiltrer i stillingen som sykehusdirektør 1. august. Foto: Helse Sør-Øst RHF
​Frich er utdannet lege og er spesialist i nevrologi. Han har bred erfaring fra klinisk arbeid, ledelse og forskning. I årene 2018-2022 var han direktør for medisin og helsefag og viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF. Stillingen som områdedirektør for helsetjenester i Folkehelseinstituttet har han hatt fra desember 2022. Han har bistilling som professor ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo.

- Jeg er veldig glad for at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny sykehusdirektør ved Diakonhjemmet. Vi hadde mange godt kvalifiserte søkere og har hatt en grundig prosess. Frich er den som traff best på hele bredden av krav og ønsket lederprofil, sier leder for sykehusstyret, Ingunn Moser. 

Hun gleder seg til å få Frich med i utviklingen av sykehuset, samvirket med de andre virksomhetene innenfor Diakonhjemmet og samarbeidet med det regionale helseforetaket, de andre sykehusene og aktuelle universitets- og høyskoler, kommunen og andre aktører i og rundt Oslo. 

- Dette er en stilling jeg har drømt om, og da muligheten åpnet seg valgte jeg å takke ja. Jeg kjenner Diakonhjemmet som et sykehus som utmerker seg med høy kvalitet og engasjerte medarbeidere, og som er et sted hvor det er plass til hele mennesket. Sykehuset er sterk på forskning, kompetanse og nyskaping. Jeg gleder meg til å bidra til å videreutvikle sykehuset og skape fremtidens helsetjenester for deler av Oslos befolkning og andre pasienter, sier Frich.

- Jeg er overbevist om at det blir en god match mellom Frich og Diakonhjemmet. Jeg ønsker ham hjertelig velkommen og ser fram til samarbeid, sier Moser.

Jan Frich har doktorgrad i medisin og mastergrad i helseadministrasjon fra Universitetet i Oslo, en master i medisinsk antropologi fra Brunel University i London, samt lederutdanning fra Harvard University.

Jan Frich tiltrer som sykehusdirektør 1. august.