Imponerende engasjement for årets TV-aksjon

I september tok Diakonhjemmet sykehus og Oslo universitetssykehus initiativet til en uhøytidelig konkurranse om å bli landets mest engasjerte. Hvem samlet inn mest til Leger Uten Grenser?

Publisert 24.10.2022
Sist oppdatert 25.03.2024
Gruppebilde av ansatte ved Diakonhjemmet sykehus
​24. oktober var resultatet klart: Diakonhjemmet sykehus hadde flest givere, høyest gjennomsnittsbidrag og størst sluttsum. Sykehusets ansatte samlet inn totalt 134 750 kroner til TV-aksjonen. Totalt samlet de ni sykehusene som deltok i konkurransen, inn 404 410 kroner. 

– Vi kan unne oss å være litt stolte i dag. Engasjementet og antall bidragsytere har vært imponerende. Under denne aksjonen har våre ansatte virkelig levd opp til sykehusets motto «engasjert for mennesket», sier sykehusdirektør Ander Mohn Frafjord. 

– Vårt mål om å redde liv er tydelig noe alle sykehusansatte kan identifisere seg med. Takk til alle som har engasjert seg i årets TV-aksjon, sier Lindis Hurum, generalsekretær i Leger Uten Grenser.

Flere​ ut i felt?

Årets TV-aksjon er over, men Leger Uten Grensers viktige arbeid fortsetter. De trenger alltid flere folk, og sykehuset jobber nå med en plan som skal gjøre det lettere for ansatte å reise ut som feltarbeider.

– Arbeidet med å gjøre helsehjelp tilgjengelig for flere globalt er fortsatt like viktig. Vi har så mange dyktige helsearbeidere som brenner for å hjelpe andre, så at det blir lettere for de som ønsker å reise ut i felt er et viktig tiltak, sier Idar Fæhn Brekke, overlege og hovedtillitsvalgt for Overlegeforeningen DNLF. ​