Eplehagen

Nytt bygg innviet ved Diakonhjemmet sykehus

Onsdag 26. mars ble modulbygget ved REMEDY forskningssenter offisielt innviet av sykehusdirektør Kari-Jussie Lønning. Med utvidelsen har forskerne ved Diakonhjemmet sykehus fått 400 etterlengtede kvadratmeter, med moderne kontorfasiliteter og møterom.

Publisert 26.03.2025
En gruppe mennesker som står i en gang
Den nære koblingen til klinikken gjør det mulig å raskt omsette forskningsresultater til bedre behandling for pasientene, sa Kari-Jussi Lønning i forbindelse med åpningen.

Bedre arbeidsmiljø i moderne lokaler

Bygget rommer nå 23 kontorplasser i åpne landskap. I tillegg er det to store møterom, fire stillerom, garderober med dusjfasiliteter og en sosial sone med kjøkken og kaffemaskin.

Kjetil Bergsmark, lederen av Klinikk for revmatologi, poliklinikk og forskning, ønsket velkommen til arrangementet.

– Vi er svært fornøyde med løsningen og ser at dette gir forskerne bedre arbeidsforhold og flere muligheter for samhandling. Med de nye lokalene styrker sykehuset forskningen. Det kommer pasientene til gode, sa han.

En gruppe mennesker som står foran et projektorlerret
Forskningssjef Espen A. Haavardsholm, klinikkleder Kjetil Bergsmark, rådgiver Frank Bakkejord og prosjektleder for Eplehagen, Elisabeth Røssum Haaland. 

Reisen til Eplehagen

Gjennom en bildeserie viste forskningssjefen ved sykehuset, Espen A. Haavardsholm, veien frem til at Eplehagen har blitt en realitet. 

– Dette gir oss kjærkomment armslag og legger til rette for enda bedre forskningsarbeid, sa Haavardsholm da han holdt innlegget. Han leder også REMEDY forskningssenter.

Haavardsholm fremhever at nærheten til det kliniske miljøet på sykehuset gir gode muligheter for samarbeid og utvikling.

Et bygg av stor betydning

Bygget har allerede hatt stor betydning for forskningsmiljøet på sykehuset etter at det ble løftet på plass i desember 2024.

– Vi jobbet lenge med å finne en god løsning for utvidelsen, og nå ser vi at dette fungerer godt. Plasseringen, tett på både poliklinikken og forskerne som har sine kontorer i den gamle forstanderboligen (Villaen), er en stor fordel, fortalte Kaj Boland etter åpningen. Han er leder for Fellestjenester i Stiftelsen Diakonhjemmet.

Han påpekte også at hagen skal settes i stand etter at de fem årene har gått. 

Nå står hagen for tur

Arbeidsgruppen for Eplehagen er ledet av Elisabeth Røssum-Haaland. Hun har hatt spesielt fokus på å skape et godt arbeidsmiljø gjennom tilpasninger innen IKT, møblering og logistikk.

– Nå står uteområdene for tur, med terrasse og beplantning, forteller hun.

Offisiell åpning

Sykehusdirektør Kari-Jussie Lønning understreket betydningen av det nye bygget for forskningen – og hvor avgjørende forskningen er for faglig utvikling.

– Forskningen ved sykehuset og REMEDY er en spydspiss i utviklingen av revmatologien, sa hun før hun klippet båndet og med det forestod den offisielle åpningen. 

En gruppe mennesker som står rundt et bord med epler og drikke

 

En hvit bygning med parkeringsplass
Eplehagen, sett fra Diakonhjemmet sykehus